Over DRIVO

Trainer Ronald van Olst heeft 13 jaar ervaring opgedaan bij de politie. Zo was hij onder meer rechercheur midden en zware criminaliteit bij de toenmalige gemeentepolitie (nu politie Haaglanden). Daarnaast heeft hij 23 jaar ervaring met strafrechtelijk- en bestuursrechtelijkonderzoek op het gebied van sociale zekerheidsfraude, zowel op het gebied van de Participatiewet en Wet Maatschappelijke Ondersteuning en Jeugdwet. Ook was hij projectleider integrale handhaving Participatiewet, Wmo en de Jeugdwet en interim teamleider handhaving. Verder verzorgt hij naast de medewerkers in de praktijk, trainingen aan coördinatoren en leidinggevenden van afdelingen handhaving en toezicht.

Gedreven door de behoefte om de kwaliteit te verbeteren van sociaal rechercheurs, handhavings-, fraudepreventiemedewerkers, klantmanagers, intakemedewerkers en toezichthouders Wmo en Jeugdwet, heeft hij DRIVO opgericht. DRIVO staat voor alles waar Ronald van Olst in zijn werk waarde aan hecht:

 • doeltreffend handhaven

  Weten wat er speelt en hoe de zaken aan te pakken.

 • rechtvaardig handelen

  De waarheid boven tafel krijgen.

 • inventieve invalshoeken

  Frisse ideeën en een creatieve aanpak.

 • vertrouwd samenwerken

  Vertrouwd met de wet- en regelgeving en met de praktijk.

 • objectief oordelen

  Trekt pas conclusies na grondig onderzoek.

DRIVO staat voor Doeltreffend handhaven, Rechtvaardig handelen, Inventieve invalshoeken, Vertrouwd samenwerken en Objectief oordelen.

Er wordt gebruikgemaakt van (zeer) ervaren docenten en trainers, met ieder hun specialisme, die ook in de dagelijkse praktijk werkzaam zijn. Zo kunnen ze goed anticiperen op de hedendaagse ontwikkelingen van theorie en praktijk. Uiteraard leveren wij ook maatwerk en kan de training worden aangepast aan uw wensen.

Benieuwd naar de man achter DRIVO? Maak dan snel een afspraak met Ronald van Olst. Hier vindt u de contactgegevens.